VERKSAMHET & UTRUSTNING

BLI MEDLEM

PRISINFORMATION & REGLER

VERKSTAMHETSRAPPORTER

GÄSTBOSTAD

MEDLEMMAR

INSTAGRAM
INFORMATION

KKV Härnösand är en ideell förening vars huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla väl utrustade verkstäder för professionellt konstnärligt arbete. KKV bildades som förening 1979 och startade verksamhet i sina lokaler 1982. Vi har under åren erhållit stöd från Statens Kulturråd, Härnösands kommun och Region Västernorrland. KKV Härnösand ingår i ett rikstäckande nätverk för kollektivverkstäder,
KKV Riks.

På KKV finns avdelningar för textil, grafik, foto, papper, digitalt arbete, serigrafi, ångfixering, monumentalvägg och projektrum/galleri.

Vi anordnar kurser för yrkesverksamma konstnärer och studieverksamhet.HISTORIA

KKV bildades 1979 av verksamma konstnärer i Härnösand. Kommunala tvättstugan hade lagt ner sin verksamhet och 1982 kunde KKV Härnösand flytta in i lokalerna på Kastellgatan 58. Tvättstugan gamla lokaler var väl lämpade för att omvandlas till konstnärsverkstad.

Textiltryck och grafik var de första verkstäderna som iordningställdes på KKV. Ett starkt stöd från Härnösands kommun var en förutsättning för genomförandet av projektet samt att Statens Kulturråd bidragit med stöd till professionell, konstnärlig utrustning.

Under de 30 år som KKV Härnösand verkat har avdelningarna byggts ut efterhand. Nya medlemmar och nya konstnärliga tekniker har format verksamheten och idag har alla verkstäder ett gemensamt hjärta i den digitala avdelningen, som dels fungerar som en högklassig egen avdelning och också servar de andra avdelningarna med ny teknik.

Många offentliga uppdrag har under åren utförts på KKV och enskilda konstnärer har haft KKV som bas för sin konstnärliga verksamhet. Fortbildningar och kurser med varierande längd och innehåll har hållits på KKV. Kollektivverkstan utgör en viktig del i ett fungerande kontaktnät kring konst i regionen.KONTAKT

Kastellgatan 58
87133 Härnösand
Tel: 0611-236 33
Mail: info@kkvh.seSTYRELSE

Ordförande
Staffan Westerlund

Kassör
vakant

Ledamöter
Kerstin Lindström
Lisa W Carlson
Björn Granqvist

Suppleanter
Ina Palm
Annabell ÖstlundhHITTA HIT

Kastellgatan 58
87133 Härnösand

Lokalerna inryms i tidigare kommunala tvättstugan. KKV ligger ca 10 min promenad från centrala Härnösand.

Om du åker kollektivt så ta buss 58
Centrum/Eriksberg till hållplats  Strengbergsgatan 28.VI STÖDS AV

LÄNKAR
︎ KKV Riks
Mark
AKTUELLT
OPEN CALL: Vistelsestipendier

KKV Härnösand utlyser 2 korta residens, i form av vistelsestipendier inom textil och
grafik, som en del i vår strävan att öppna upp vår verksamhet för nya konstnärskap.
Med stöd av Kulturrådet.

Läs mer här...
UTSTÄLLNING: KKVH firar 40 år

Vernissage torsdag 6 oktober kl 18.00 

Vi uppmärksammar jubileet med en pop up utställning i samverkan med  Härnösands Konsthall. I Agrell rummet visar KKVH:s medlemmar ett verk var som representerar några de tekniker som verkstan erbjuder.

Läs mer här...
UTSTÄLLNING: 4x4 Pop-up

12-14 november Kollektiva Konstnärsverkstan i Härnösand

Utställningen är det tredje nedslaget i en pågående konststafett och ingår i projektet GRANNAR. I projektet samarbetar fyra kollektiva konstnärsverkstäder i Västernorrland...

Läs mer om utställningen...

UTSTÄLLNING: Ahlbergshallen Östersund

BESÖK ETT, VI ÄR HÄR NU

Tjugo konstnärer från Härnösands Kollektivverkstad gästar Härke konstnärskollektiv och Ahlbergshallen som steg ETT i utbytet mellan Härnösands kollektivverkstad och Härke konstnärskollektiv...

Läs mer om utställningen...

Projekt Grannar

Fyra kollektiva konstnärsverkstäder i Västernorrland sammarbetar.
De kommer under en treårsperiod bland annat arbeta med föreläsningar, workshops, konstnärliga utbyten, tematiska utställningar, portfoliovisningar och konstpedagogiskt arbete.

Följ arbetet på Grannars hemsidaKURS: Fotopolymer 18 -20 november

Fotogravyrer på fotopolymerplåt framställs från digitala bilder eller scannade original som foto, teckningar eller målningar. Originalen framställs med digital utskrift på film eller teckning och/eller tuschmålning på film. Fotopolymerplåten färgas sedan in och trycks som djuptryck i koppartryckspress.

Läs mer här...