VERKSAMHET & UTRUSTNING

BLI MEDLEM

PRISINFORMATION & REGLER

VERKSTAMHETSRAPPORTER

GÄSTBOSTAD

MEDLEMMAR

INSTAGRAM
INFORMATION

KKV Härnösand är en ideell förening vars huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla väl utrustade verkstäder för professionellt konstnärligt arbete. KKV bildades som förening 1979 och startade verksamhet i sina lokaler 1982. Vi har under åren erhållit stöd från Statens Kulturråd, Härnösands kommun och Region Västernorrland. KKV Härnösand ingår i ett rikstäckande nätverk för kollektivverkstäder,
KKV Riks.

På KKV finns avdelningar för textil, grafik, foto, papper, digitalt arbete, serigrafi, ångfixering, monumentalvägg och projektrum/galleri.

Vi anordnar kurser för yrkesverksamma konstnärer och studieverksamhet.HISTORIA

KKV bildades 1979 av verksamma konstnärer i Härnösand. Kommunala tvättstugan hade lagt ner sin verksamhet och 1982 kunde KKV Härnösand flytta in i lokalerna på Kastellgatan 58. Tvättstugan gamla lokaler var väl lämpade för att omvandlas till konstnärsverkstad.

Textiltryck och grafik var de första verkstäderna som iordningställdes på KKV. Ett starkt stöd från Härnösands kommun var en förutsättning för genomförandet av projektet samt att Statens Kulturråd bidragit med stöd till professionell, konstnärlig utrustning.

Under de 30 år som KKV Härnösand verkat har avdelningarna byggts ut efterhand. Nya medlemmar och nya konstnärliga tekniker har format verksamheten och idag har alla verkstäder ett gemensamt hjärta i den digitala avdelningen, som dels fungerar som en högklassig egen avdelning och också servar de andra avdelningarna med ny teknik.

Många offentliga uppdrag har under åren utförts på KKV och enskilda konstnärer har haft KKV som bas för sin konstnärliga verksamhet. Fortbildningar och kurser med varierande längd och innehåll har hållits på KKV. Kollektivverkstan utgör en viktig del i ett fungerande kontaktnät kring konst i regionen.KONTAKT

Kastellgatan 58
87133 Härnösand
Tel: 0611-236 33
Mail: info@kkvh.seSTYRELSE

Ordförande
Staffan Westerlund

Kassör
vakant

Ledamöter
Kerstin Lindström
Lisa W Carlson
Björn Granqvist

Suppleanter
Ina Palm
Annabell ÖstlundhHITTA HIT

Kastellgatan 58
87133 Härnösand

Lokalerna inryms i tidigare kommunala tvättstugan. KKV ligger ca 10 min promenad från centrala Härnösand.

Om du åker kollektivt så ta buss 58
Centrum/Eriksberg till hållplats  Strengbergsgatan 28.VI STÖDS AV

LÄNKAR
︎ KKV Riks
Mark
KURS: Fotopolymer 18 - 20 november 2020


TIDER & ANMÄLAN

Onsdag 18 november kl. 12-16,
Torsdag & fredag  19-20 november kl. 10:00-16:00.

Undervisningstid: 16 timmar.

Max antal deltagare 5 st, minimum 4 deltagare.
Är intresset större görs ytterligare en kurs.

Pris: 2 500 kr.

Kursledare: Ulla-Carin Winter, anmäl via e-post till ulla_c@hotmail.com, 
076-841 28 71

Sista anmälningsdag:
Tisdag 3 november.
VAD ÄR FOTOPOLYMER?

Fotogravyrer på fotopolymerplåt framställs från digitala bilder eller scannade original som foto, teckningar eller målningar. Originalen framställs med digital utskrift på film eller teckning och/eller tuschmålning på film. Fotopolymerplåten färgas sedan in och trycks som djuptryck i koppartryckspress.

KURSUPPLÄGG

Onsdag:
Framtagning av original. Ta med digitala skisser och foton eller teckningar. Ta också med egen laptop med bildbehandlingsprogram t.ex. Photoshop och ett USB-minne. Wifi finns.

Torsdag och fredag: Belysning av plåten och tryckning. Ta med skyddskläder med fickor på och tunna kirurghandskar/städhandskar av latex/nitril. INTE VINYLHANDSKAR! De fungerar inte vid avtorkning av plåten.


ÖVRIGA KOSTNADER

I kursen ingår 1 fotopolymerplåt 30x40 cm och 2 st. A3 filmer för utskrift, svart färg, lösningsmedel och 1 st ark tryckpapper 78x106cm till ett värde av 670 kr.

Vill du köpa mer papper, film och plåt är det möjligt till viss del:
Plåt A4 100 kr/st
Papper 60 kr/st
A3 film 104 kr/st

Kostnad för utskrifter tillkommer:
A5 15 kr/st.
A4 25 kr/st.
A3 50 kr/st.

En gästbädd finns på verkstaden 50 kr/natt. Enkel gästlägenhet i närliggande hus 100 kr/dygn eller Nattvikens vandrarhem i Härnösand.